Akvarie Opstart Guide

Skrevet d. 04. June 2020
Canva

Står du og skal til at have dit første akvarie? Så er der en række ting, man skal have styr på. Med vores guide kan du komme godt på vej. Der er selvfølgelig mange måder at gøre det på, og vores er ikke nødvendigvis den rette for dig. Alt andet lige, så får du her vores guide til, hvordan vi mener, du bør gøre det.

Guide til akvarieopstart

Akvariet

Vælg først og fremmest et akvarie, der passer til den plads, du har til rådighed. Lav noget research på internettet, spørg hos forhandleren, snak med bekendte osv. Det er egentlig ret ligetil, køb noget du har råd og plads til.

Belysning

Det er vigtigt at have styr på akvarielampen. Mange har allerede en indbygget, og dette kan ofte være fint. Dog kan der være penge at spare på strømmen, hvis du køber en med et lavere forbrug. Lyset er mest af alt for at du kan se akvariet, samt for planterne.

Varme

Vær opmærksom på strømforbruget på dit varmelegeme. Nogle bruger over tusind kroner om året. Overvej derfor at undgå fisk, der har brug for alt for meget varme.

Pumpe

Det er super vigtigt at have en ordentlig pumpe. Pumpen skal have et indbygget filter, der opretholder bakteriekulturen og ilter. Så længe dit akvarie er under 80 liter, så burde det være fint med et indvendigt filter.

Bund

Bunden afhænger af, hvad dine fisk kræver. Nogle skal have sand, andre sten. Læs om dine fisk, inden du ligger bunden.

Placering

Undgå at placere akvariet i direkte sollys. Gør du ikke det, så kan du risikere at få alvorlige algeproblemer.

Fodder

Fisk har bedst af at blive fodret flere gange om dagen, gerne i små portioner. De fleste vil foretrække to gange om dagen.

Vi sendet et stort tak!
Vi vil gerne sige mange tak til Mondo Kaos, der har støttet os i forbindelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du finde det lækreste vintage tøj.

Næste indlæg
Man skal være lavet af en speciel støbning for at være vild med reptiler, især de lidt større slanger, der for langt de fleste mennesker virker skræmmende. Faktisk er de skræmmende, fordi vi biologisk set er “kodet” til …
22. September 2020
Siden mennesket først begyndte at udforske havet, og også lang tid inden da, har det været myter og historier om de frygtelige uhyre, der fandtes i havet. Hvor disse historier kommer fra, kan være svært at spå om, men en…
De mere eksotiske krybdyr er ret sjældne i Danmark, hvor de kun kan ses i fangeskab. Blandt disse finder du en skægagame, som er blandt de første dyr, som øgle- og krybdyrsentusiaster støder på. Lær den lille australske…
Med mindre du er fisker, så er det ikke en god ting, når dine fisk de dør. Det kan dog være svært at finde ud af, hvorfor fisk dør. Der er dog en lang række ting, som kan være skyld i, at dine fisk dør. Der skal nemlig …
De fisk du vælger at holde i dit akvarie bør aldrig være tilfældige, da der er nogle klare forhold du bør være opmærksom på inden. Der er nemlig nogle helt klare forhold som gør at dine fisk har det bedst, som du bør op…
Et akvarie kræver en hel del strøm afhængigt af størrelsen samt de forskellige enheder man har koblet til sit akvarie. Alt lige fra lys, pumper, filtrer osv. Kan kræve store mængder strøm som nok kan ses meget tydeligt …
Kuglefisk er en meget bred betegnelse for en bestemt familie af tropiske saltvandsfisk. Navnet er blevet givet grundet denne type fisks forsvarsmekanisme, hvor de ved at puste sig op får nogle pigge til at stå udad, for…