Hvorfor Dør Mine Fisk? Sådan Holder Du Dine Fisk I Live

Skrevet d. 10. August 2020
Jumpstory

Med mindre du er fisker, så er det ikke en god ting, når dine fisk de dør. Det kan dog være svært at finde ud af, hvorfor fisk dør. Der er dog en lang række ting, som kan være skyld i, at dine fisk dør.

Der skal nemlig ikke ret meget til, for at dine fisk dør, så hvis du ikke er opmærksom på de forskellige problemstillinger, så kan du hurtigt komme til at stå med et akvarium fuld af døde fisk.

Undgå at dine fisk dør - Sådan holder du liv i dem

Når du tilsætter nye fisk til dit akvarium, er det vigtigt, at de får de optimale forhold. Akvariet skal derfor have været tændt og indeholde de rigtige plejemidler i godt en uge, inden du tilsætter dine fisk. Når du tilsætter dem, skal du sørge for, at du gør det i små mængder, så du ikke ændrer ved bakteriemængden i akvariet for meget på en gang.

Mængden af foder er noget, der gennem årene har kostet mange fisk livet. For meget foder ødelægger nemlig balancen i akvariet, samt får fiskene til at spise for meget. Og det slår dem simpelthen ihjel. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvor stor en mængde foder dine fisk skal have, før du begynder at fodre dem.

I langt hovedparten af dødsfald hos fisk i nye akvarier skyldes det, at fisken har fået en nitritforgiftning, hvilket skyldes en overophobning af affaldsstoffer i vandet. 

Har du et akvarium i balance, hvor mængden af fisk og foder er korrekt, så oplever du sjældent det. Men nitritforgiftningen opstår ved, at akvariet overblastes, så affaldsstofferne ikke omdannes til næringsstoffer til algerne og planterne i tide.

Husk derfor en afbalanceret tilføjelse af fisk til akvariet, foder minimalt og husk rengøring af dit akvarium.

Tak for støtten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find kvalitets mobil aircondition systemer samt utallige andre elektronikprodukter på avXpertens store webshop. 

Næste indlæg
15. June 2021
Står du overfor et af de helt store valg, angående hvilke fisk du skal vælge til dit kommende akvarie?Skal det være et stort eller lille akvarie, skal fiskene være lette at have eller skal det ende ud i et lidt større pr…
Den sortmundede kutling er en nyere art i Danmark, hvor den blev set for første gang i 2008. I de danske kystområder findes i forvejen naturligt seks arter af kutling, hvoraf den mest almindelige er toplettet kutling. …
Der er ikke mange ting, der er lige så irriterende som at få snegle i sit akvarie. De små bæster har det med at formere sig vildt hurtigt og er næsten ikke til at udrydde. Dog er der nogle tiltag du kan gøre for at f…
26. April 2021
En neonfisk er en decideret fiskeart, som du kan købe til dit akvarie. Neonfisken kaldes også neon tetra og er oprindeligt fra det øvre Amazonasbassin. Du kan endda stadigvæk finde den i naturen.Det er en meget lill…
Overvejer du at få haletudser i et akvarie, kan du i den følgende tekst få af vide, hvad de spiser og andet god information.FødeHaletudser spiser selvfølgelig ikke helt det samme som almindelig frøer. De spiser de alger,…
En salamander er en padde, der faktisk spiser lidt af hvert. Har du en salamander som kæledyr, eller har du dem i haven, kan du nemt finde noget føde, som passer til dem. Ja, faktisk lige udenfor døren. En salamander sp…
En rigtig krybdyrfan bygger selv sit terrarie Et terrarie i stuen er ingen sjældenhed, for der er noget eksotisk ved at have en lille gekko eller en kamæleon i regnbuens farver. For mange krybdyrfans er planlægnin…