Hvor Stort Terrarie Til Kongepyton?

Skrevet d. 20. October 2020
Worldspectrum

Man skal være lavet af en speciel støbning for at være vild med reptiler, især de lidt større slanger, der for langt de fleste mennesker virker skræmmende. Faktisk er de skræmmende, fordi vi biologisk set er “kodet” til at frygte dem, fordi de kan være farlige for os. 

Ikke desto mindre er det langt fra alle, der har det sådan. Mange går med en drøm om at holde slanger, hvilket for eksempel kunne være en kongepyton. Hvis du går og har netop denne drøm, så får du her en kort vejledning til, hvor stort et terrarie du skal have. 

Hvor stort terrarie til kongepyton? Såfremt du “kun” har en enkelt slange, så skal terrariet som minimum have målene 100 cm i længden, 60 cm i dybden og 80 cm i højden. Altså en total størrelse på 440 liter. Hvis du skal have flere slanger, så skal du længere op i størrelse. 

Du skal i øvrigt også være opmærksom på temperaturen og lyset i terrariet. I sommerperioden skal den have 12-14 timers lys om dagen, samt 8-10 timer i vinterperioden. Terrariet bør være udstyret med en varmeplade, er har en temperatur på godt og vel 35 grader. Herudover skal resten af terrariet være godt og vel 28 grader varmt. Om natten må det til gengæld godt falde til cirka 20-23 grader. 

Det er i øvrigt bedst, hvis slangen har et sted i terrariet, hvor der er knapt så varmt.

Næste indlæg
15. June 2021
Står du overfor et af de helt store valg, angående hvilke fisk du skal vælge til dit kommende akvarie?Skal det være et stort eller lille akvarie, skal fiskene være lette at have eller skal det ende ud i et lidt større pr…
Den sortmundede kutling er en nyere art i Danmark, hvor den blev set for første gang i 2008. I de danske kystområder findes i forvejen naturligt seks arter af kutling, hvoraf den mest almindelige er toplettet kutling. …
Der er ikke mange ting, der er lige så irriterende som at få snegle i sit akvarie. De små bæster har det med at formere sig vildt hurtigt og er næsten ikke til at udrydde. Dog er der nogle tiltag du kan gøre for at f…
26. April 2021
En neonfisk er en decideret fiskeart, som du kan købe til dit akvarie. Neonfisken kaldes også neon tetra og er oprindeligt fra det øvre Amazonasbassin. Du kan endda stadigvæk finde den i naturen.Det er en meget lill…
Overvejer du at få haletudser i et akvarie, kan du i den følgende tekst få af vide, hvad de spiser og andet god information.FødeHaletudser spiser selvfølgelig ikke helt det samme som almindelig frøer. De spiser de alger,…
En salamander er en padde, der faktisk spiser lidt af hvert. Har du en salamander som kæledyr, eller har du dem i haven, kan du nemt finde noget føde, som passer til dem. Ja, faktisk lige udenfor døren. En salamander sp…
En rigtig krybdyrfan bygger selv sit terrarie Et terrarie i stuen er ingen sjældenhed, for der er noget eksotisk ved at have en lille gekko eller en kamæleon i regnbuens farver. For mange krybdyrfans er planlægnin…